cn_cookies_accepted()
Onze services

MyBody Behandelconcept

Om uw voortgang in uw herstel goed in de gaten te houden wordt er regelmatig getest. Op basis van deze testen wordt er op maat een behandelplan opgesteld waarin we voor een maximaal resultaat gaan.

Hoe gaan wij te werk..

Behandeltraject

Bij het eerste bezoek wordt er uitgebreid aandacht besteed aan in het kaart brengen van uw probleem. Dit wordt gedaan aan de hand van een intakegesprek waarin lichamelijke onderzoek zal plaatsvinden. Samen met u wordt dan een behandelplan opgesteld met een duidelijk doel. Op basis van dit behandelplan worden de vervolgconsulten gebruikt om te werken aan uw doel.

01.

Hands on therapie:

In deze fase van de behandeling wordt er gebruik gemaakt van diverse massage- en mobilisatie technieken toegepast. Deze massagetechnieken zijn niet te vergelijken met de doorgaande ontspanningsmassages, maar zijn gericht op deeptissue massage. Hierbij richt de therapeut zich op de diepere gelegen weefsels waarbij de bloedcirculatie gestimuleerd wordt om de opruiming van het afvalproces te versnellen. Na de eerste behandeling is de kans groot dat de aangedane plek beurs voelt. Dit neemt af na ruim twee tot drie dagen.

De mobilisatie technieken van de gewrichten zijn bewegingen van een beperkt gewricht welke uitgevoerd worden door de fysiotherapeut zodat de bewegingsbeperkingen per direct soepeler kunnen worden uitgevoerd. Het doel hiervan is de functiestoornis in dit gewricht opheffen door de oorzaak weg te nemen van een aandoening die tot klachten in het functioneren leidt. Hierbij wordt ook de flexibiliteit van uw spieren meegenomen. In deze fase is het belangrijk dat er voldoende rust genomen wordt.

02.

Belasting belastbaarheid van het lichaam vergroten:

Door de klachten en de genomen rust in combinatie met de behandelingen is het lichaam verzwakt. Daar waar in de voorgaande fase rust een belangrijk rol speelde in uw herstel staat deze fase van uw herstel de belastbaarheid vergroten van uw lichaam centraal. 

Afhankelijk van uw hulpvraag en het probleem wordt er een stappenplan opgesteld. Aan het eind van deze fase bent u (bijna) klachtenvrij waarbij de regie van gericht bewegen door u genomen wordt. In plaats van wekelijks een fysiotherapeutisch consult in te plannen kan dit verminderd worden naar één consult per twee weken, afhankelijk van de situatie. Op deze manier wint u het zelfvertrouwen in het bewegen terug.

Herstel op Maat

Ervaar gepersonaliseerde zorg en ontdek hoe onze gespecialiseerde behandelingen jouw bewegingskracht kunnen herstellen.

Herstel je bewegingsvrijheid

Onze fysiotherapiebehandelingen richten zich op het verbeteren van je bewegingsvermogen en het verminderen van pijnklachten. We gebruiken verschillende technieken en oefeningen om je te helpen herstellen en je dagelijkse activiteiten weer optimaal uit te voeren.

Bereik je sportieve doelen

Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportgerelateerde blessures en het optimaliseren van je sportprestaties. We zorgen voor een gerichte revalidatie en geven advies over trainingstechnieken om je sportieve doelen te bereiken.

Terug naar de grip van het leven

Heb je problemen met je hand, pols of onderarm? Onze handfysiotherapie helpt je bij het herstellen van functie en mobiliteit. We bieden behandelingen voor blessures, fracturen en aandoeningen zoals het carpaal tunnel syndroom.

Adem weer vrijuit

Ons gespecialiseerde longrevalidatieprogramma helpt je bij het verbeteren van je ademhaling, vergroten van je uithoudingsvermogen en optimaliseren van je dagelijkse activiteiten. Herstel je longfunctie en adem weer vrijuit.

Leef met minder pijn

Artrose kan je dagelijkse leven beïnvloeden, maar onze fysiotherapie kan helpen. We bieden behandelingen gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het versterken van omliggende spieren. Leef met minder pijn en meer bewegingsvrijheid.

Stap voor stap naar herstel

Na een nieuwe knie-operatie is goede revalidatie essentieel. Onze fysiotherapiebehandelingen en oefeningen helpen je stap voor stap bij het herstellen van mobiliteit, het verminderen van zwelling en het versterken van de spieren rondom het kniegewricht.

Terug in beweging

Onze fysiotherapiebehandelingen na een nieuwe heupoperatie helpen je bij het herwinnen van mobiliteit en het terugkeren naar normale looppatronen. We begeleiden je bij oefeningen en geven advies voor een succesvolle revalidatie.

Een kijkje binnenin

Met behulp van echografie kunnen we blessures en aandoeningen van spieren, pezen en gewrichten nauwkeurig diagnosticeren. Deze beeldvormingstechniek geeft ons een kijkje binnenin, zodat we de juiste behandeling kunnen bepalen voor een snel herstel.

Verlichting zonder operatie

Shockwave therapie is een niet-invasieve behandeling die effectief kan zijn bij pijnlijke aandoeningen van het bewegingsapparaat. Met behulp van geluidsgolven stimuleren we het natuurlijke herstelproces, zodat je verlichting kunt ervaren zonder een operatie.

Ondersteuning op maat

Onze specialisten in medical taping kunnen elastische tapes aanbrengen om pijn te verminderen, spierfunctie te ondersteunen en de bloed- en lymfecirculatie te verbeteren. Geniet van op maat gemaakte ondersteuning voor een snel herstel.

binnenkort meer

Neem een kijkje bij ons

U wint uw zelfvertrouwen in het bewegen terug

Fysiotherapie

In deze fase van de behandeling wordt er gebruik gemaakt van diverse massage- en mobilisatie technieken toegepast. Deze massagetechnieken zijn niet te vergelijken met de doorgaande ontspanningsmassages, maar zijn gericht op deep tissue massage. Hierbij richt de therapeut zich op de diepere gelegen weefsels waarbij de bloedcirculatie gestimuleerd wordt om de opruiming van het afvalproces te versnellen.

Revalidatie

Daar waar in de voorgaande fase rust een belangrijk rol speelde in uw herstel staat deze fase van uw herstel de belastbaarheid vergroten van uw lichaam centraal. Afhankelijk van uw hulpvraag en het probleem wordt er een stappenplan opgesteld. Aan het eind van deze fase bent u (bijna) klachtenvrij waarbij de regie van gericht bewegen door u genomen wordt.

Medisch Fitness

Fitness bij de Fysiotherapeut

Naast de reguliere fysiotherapie biedt de praktijk de mogelijkheid om te sporten in onze praktijk. Dit is vooral geliefd onder de mensen die uitbehandeld zijn van fysiotherapie en onder supervisie en/of onder begeleiding van een fysiotherapeut willen blijven sporten. Uiteraard bent u ook van harte welkom als u niet onder behandeling bent bij één van onze fysiotherapeut.

FysioFitheidScan

Voordat u start met het sporten is er een intake. In deze intake ligt het nadruk, naast de kennismaking, op uw algehele lichamelijke onderzoek. Denk daarbij aan sport-medische vragenlijst, fysieke metingen (zoals bloeddruk, lichaamsgewicht etc.), conditie en een krachttest. Zo heeft u een idee wat uw huidige conditie is.

Afspraak

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Bel ons op 06 27 38 99 42 of maak simpel een afspraak

Waar wacht u op..

Maak een afspraak

Stuur een bericht via WhatsApp om een afspraak te maken, afspraak te wijzigen of om iets door te geven aan één van de therapeuten.

Onze locatie

De Huesmolen 13 1625 HZ Hoorn

Openingstijden

Ma-Di-Do-Vrij: 08:00-18:00
Woe: 08:00-20:00
Za-Zo: 09:00-15:00

Contact

Telefoon: 06 11 10 47 40
Email: info@fysiotherapiemybody.nl